20 Nov Musikalsk Stand Up // "Jeg hører stemmer" feat. ZAKI YOUSSEF

on tirsdag, 03 november 2015. Posted in // Aktiviteter og events

Zaki Yousseff og Det Kongelige Teater opfører ny forestilling i StreetDome om Danmark, Islam og ytringsfrihed

Forestilling af Zaki Yousseff og Det Kongelige Teater

Musikalsk stand up forestilling om Danmark, Islam og ytringsfrihed 

Det er  en stor fornøjelsen at præsentere Zaki Youssef i StreetDome, for da SkateCity for 11år siden startede kampagnen for StreetDome med en kulturevent på Gravene i Haderslev, havde vi en ung rapper på scenen nemlig Zaki. Derfor bliver det et spændende og glædeligt gensyn når Zaki sammen med Turkman Souljah opfører deres musikalske stand up show "Jeg hører stemmer" i StreetDome

20 November 2015 - Dørene åbner kl. 20.00 Forestlinngen starter kl 20.30

"Jeg hører stemmer" 

Multikunstneren Zaki Youssef udfordrer, hvad det vil sige at være et ”blandingsprodukt” i en verden, hvor en retorik om ’dem’ og ’os’ stadig præger den offentlige debat.

Terror i København, Muhammedtegninger, Islam og ytringsfrihed. Verden omkring os brager. Nu er Sort/Hvid og Det Kongelige Teater aktuel med forestillingen JEG HØRER STEMMER, hvor Zaki ser tilbage på sit liv og debattens udvikling idet han spørger: Hvad er det der afgør, hvem vi er og hvad vi mener?

Splittet mellem nationale tilhørsforhold

Zaki er dansker, men opvokset i beton som en perker. Med en egyptisk far og en dansk mor bliver Zaki kaldt andengenerationsindvandrer, nydansker og af nogen ”en sortsmudsker”. Det er stemmerne, som han kalder dem.

På den ene side ser Zaki sig selv som en perker, der hader systemet og tror, at alt er en konspiration fra vestlige regeringer og multinationale selskaber. På den anden side som en medgørlig og kompromissøgende dansker, der aldrig ville omtale sig selv som en perker. 

Jihadi John

”Jeg læser en artikel om ham der halshuggede den amerikanske journalist. De kalder ham Jihadi John, og jeg kender ham. Han er rapper, vokset op i England. Han er harm, indigneret over Vestens hykleri. Ingen store drømme eller visioner, bare en langsom stagnation til vi bukker under af stress, arbejdsløshed og alderdom. Når jeg ser dem, der tager til Syrien for at kæmpe, så forstår jeg dem godt. Og det skræmmer mig.”

Religion, familie, venner og uddannelse har fyldt hele Zakis danske opvækst som noget godt og vigtigt. Men han bliver samtidig konstant mødt af ytringer pakket pænt ind i politisk korrekthed, og spørgsmålene vælter frem fra hans inderste: Hvor tæt er jeg på at blive radikalist, idealist eller syrienkriger? Hvor går grænsen, hvor opstår transformationen? Kunne jeg have været blevet en anden?

Dobbeltblik

Zaki har stærke holdninger og kan se de aktuelle problemstillinger med et dobbeltblik. Både han og musikeren Turkman Souljah er en del af den yngre generation af danske kunstnere med en blandet baggrund, der på egen krop har følt konsekvenserne af den offentlige debat om fremmedfjendskhed, islam og terrorisme og været tvunget til at skulle vælge side.

Nu fortæller han sin historie stærkt akkompagneret af Turkman Souljah, i en blanding af monologer, stand up og melodiske statements, der giver et forfriskende og skarpt billede af de nye stemmer i Danmark.

JEG HØRER STEMMER instrueres af Christian Lollike og vises fra 31. oktober – 14. november i Staldgade 38 i Kødbyen, hvorefter forestillingen tager på Danmarksturné fra 16.-25. november. Derefter vises forestillingen igen i København fra 4. – 12. december.

Køb Billetter

Der er begrænset antal pladser på 100 fordelt på 70 ungdomsbilletter og 30 Voksenbilletter

70 kr // Ung billet (under 25år)

200 kr // Voksen billet (fra 25 år)

Køb billet via dette link http://teaterihaderslev.dk/6

JEG HØRER STEMMER er lavet i et samarbejde mellem Sort/Hvid og Det Kongelige Teater og opførelsen i Haderslev er et samarbejde mellem StreetDome og Haderslev Teaterforening.
20 Nov Musikalsk Stand Up //

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

ContactKontakt StreetDome

  • Haderslev
    Denmark
Cron Job Starts