Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har støttet Victor Ash silo kunst med 750.000 kr

0.0/5 rating (0 votes)

Statens kunstfond har støttet udsmykningen af siloen på Haderslev havn med 750.000 kr. Derudover har udvalget rådgivet i realiseringsprocessen heriblandt assisteret med at finde frem til kunstner Victor Ash som ham der var bedst egnet til opgaven. Værket har kostet 1.000.000 kr og Haderslev kommune har biddraget med 250.000 kr. i medfinansiering.

Om udvalget Kunst i det offentlige rum

Statens Kunstfond støtter kunst i det offentlige rum ved at indgå samarbejde med institutioner, kommuner og andre om at udvikle et projekt fra grunden af. Statens Kunstfonds udvalgsmedlemmer er selv udøvende kunstnere og deres faglighed sættes i spil i rådgivningen omkring hvilke muligheder og potentialer et sted har og hvilke kunstneriske praksisser, der kunne være relevant til lige netop dette sted.

Statens Kunstfond har støttet produktionen af kunst i det offentlige rum i 50 år og værkerne er spredt ud over hele landet. Se og læs mere på www.voreskunst.dk hvor Statens Kunstfonds værker præsenteres og hvor man kan søge på kunstnere, geografi, årtier etc.

Om udvalgets medlemmer

I perioden 1. januar 2011 til 31. december 2013 har udvalget følgende sammensætning:

Søren Jensen (formand)
Udpeget af Statens Kunstonds Repræsentantskab
Billedkunstner. Rektor Det Fynske Kunstakademi 1999-2005. Akademirådets Jury 2002-05. Formand for Kunsthallen Brandts bestyrelse 2010.

Jens Haaning
Udpeget af kulturministeren
Billedkunstner med internationalt virke som i sin praksis ofte tager udgangspunkt i den konkrete kontekst han indgår i og dette har afstedkommet værker som eksempel vis relaterer til alt fra emigration i Vest Europa mere generelt til det seneste årtis højredrejning og nyfascisme i Danmark.

Marianne Levinsen
Udpeget af Statens Kunstonds Repræsentantskab
Arkitekt MAA. Indehaver af tegnestuen Marianne Levinsen Landskab. Tidligere medlem af Akademiraadet og fagdommer på talrige konkurrencer. Udpeget af Akademiraadet som censor for Arkitektskolerne.

Udvalgssekretær:
Inger Krog
3374 4530
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Address

  • Street: H.C. Andersens Boulevard 2
  • Postcode: 1553
  • City: København V
  • Country: Denmark

Contact

  • Telephone: 3374 4530
  • E-Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Cron Job Starts