DSI StreetDome Nyt (2/3) - Meddelse fra den daglige leder

on fredag, 09 september 2016. Posted in // Organisations Nyt

MUS MED MORTEN HANSEN // DET ER HELL YES ELLER NEJ TAK

MUS med Morten Hansen // Det er Hell Yes eller Nej tak

Jeg er lidt spændt , fordi jeg bliver nødt til at skabe debat. Skal jeg være en del af StreetDome teamet i fremtiden?

StreetDome “er ligeså meget mig som jeg selv er”, og for at min sjæl kan brænde for StreetDome i fremtiden, skal min egen ild havde den rigtige brændsel.

"If something is not a “hell yes!” then you should say "no".”

Helt konkret er det i Haderslev Kommune tid til budgetforhandlinger og høringsproces for den nye kultur- & fritidspolitik for 2016-2023. Så der er meget på spil.
- Skal StreetDome være lokal legeplads og eller Haderslevs Fyrtårn?
- Er der grundlag for at jeg Morten Hansen, er en del af StreetDome i det valg?
- Hvordan kan Haderslev Kommune med fordel bruge StreetDome til at udmønte og konkretisere de politiske visioner og ønsker, så StreetDome kommer til større gavn for borgerne fremover?

Og de tre ting hænger uløseligt sammen.

Min person hænger uløseligt sammen med StreetDome, så derfor har jeg opfundet denne her medarbejdersamtale (MUS) artikel, for at have åbenhed omkring mit arbejde og hvordan jeg ser mig selv som del af StreetDome i fremtiden.

...og ja for at uddybe min udmelding på facebook som lokalavisen har skrevet om.

Baggrund for dette skriv
Jeg har tyvstjålet en masse fra nedenstående artikel for at finde form, ord og inspiration til dette skriv... så meget at jeg kalder det er remix af min yndlings artikel og karriere bibel. Jeg vil anbefale at læse den bagefter. Den er go. Bedre end det her. De engelske citater er fra den artikel link
Hvad er dit navn og beskæftigelse? Hvad er dine kernekompetencer?

Mit navn er Morten Hansen. Jeg er daglig leder af StreetDome.

Jeg har ingen formel uddannelse, for at lave hvad jeg gør. Jeg har et livs erfaringer og engagement som udgør kompetencesættet, værktøjskassen og vidensgrundlaget for min selvbestaltede titel cand.alt.streetdome

“The world changes fast…... So learning how to learn is more important than memorizing facts.”

Verden skifter så hurtigt … Så det er vigtigere at lære at lære og så skabe resultater, end at huske facts udenad. Man kunne måske spørge: før viden og erfaring bliver til viden, der kan bruges i et politisk eller videnskabeligt system, er det så i virkeligheden outdated? Pointen er at det er rigtigt i nogen tilfælde.

Jeg lever af at udvikle og realisere idéer og arbejder i et miljø, der er på forkant med mange ting. Ting, der ikke er blevet til viden og erfaringer hos de beslutningstagere, jeg arbejder med og under.

Jeg er ekspert på StreetDome og områder relateret til StreetDome, ikke meget andet. Men igennem 12 år er det ikke blevet til så lidt. Faktisk så meget at jeg vil anbefale det som karrierevej.

Da jeg spillede fodbold i mine unge dage, endte jeg som midtbanespiller med anførerbindet efter at have været både målmand, forsvarer og angriber. Jeg tror, det var i erkendelse af, jeg var over det hele og ikke kunne lade være med at styre og kæfte op. Vi havde et ret godt hold og en træner, der fik det bedste ud af os, og vi vandt en del dengang.

Det er faktisk lidt ligesom med StreetDome.

Jeg har skabt store som små resultater for Haderslev. Jeg har været projektleder og/eller initiativtager på StreetDome, skatebanen ved Christiansfeldtvej, DiscGolfbanen i Kløften og en lang række koncerter og projekter. Tilsammen udgør de en værdi af over 35 mio kr., som er kommet Haderslev og kulturen til gavn, hvor en stor procentdel tilmed er penge udefra.

Det vil jeg gerne fortsætte med og gøre igen.

Hvad laver du og hvad bruger du din tid på?

Jeg laver rigtige mange forskellige ting. Det gør man i mit job. Folk plejer at blive trætte, når jeg begynder at fortælle.

Sandheden er, at der er en kæmpe forskel på min verden og hverdag, og så jeres ... og helt ærlig så er vi langt foran kommunen på mange felter. Det skal vi jo være. Men er vi for langt væk, og hvem skal følge med?

I henholdsvis kreativt kultur iværksætteri og politik har vi ret forskellige relationer til virkeligheden, og den fart verden har på - for ikke at tale om forskellige mindset og ramme muligheder.

"For every 10 people who like you, at least one or two people hate you and they are the ones who reach out and contact you. So the better you do, the more you hear from people who hate you."
"..So you have to give yourself permission to do things that a lot of people hate."

Okay jeg indrømmer jeg ved det. Lektion nummer 1: Politikere vil gøres glade.
Så det bruger jeg min tid på.

Forstå mig ret. De er StreetDomes "arbejdsgivere" og vi vil levere.

Jeg har arbejdet med StreetDome igennem 3 forskellige byråd, og kender lokalt politik ud og ind fra en anden vinkel. Og der er mange i kommunen som har en relation til mig som person.

Jeg kan sikkert være irriterende i manges øjne. Nej jeg ved det. Sådan er det, når man er ildsjæl og vil skabe noget, der gør det bedre end nogen gør nu.

Men det viser også, at det er pisse svært at gøre folk glade, når man siger noget kritisk selvom det er sagt konstruktivt med største kærlighed, for at finde en bedre vej.

Jeg øver mig i at være mindre irriterende og mere sød. Hver dag. Men jeg har det fint med at være irriterende, hvis der nu ikke er anden vej. Bare jeg er troværdig og saglig. Det er mit arbejde.

Jeg har kun et fokus. En løsning der siger “Hell Yeah”. Det er den ånd StreetDome er bygget på. Når alle ens menneskelige ressourcer indrettes på at nå et mål, så brænder den der ild i sjælen.

Faktisk er det vigtigere at processen er "Hell Yeah" end at produktet gør. Så bliver produktet så godt som det er muligt.

Grundlæggende har jeg længe bestemt mig for at være tro imod mig selv, den gode idé og ånden bag StreetDome. Så for at svare på spørgsmålet går meget af min tid også med at kvalitetssikre og udvikle, så vi lever op til standarden og baserer os på den viden og de erfaringer vi besidder, og som er tilgængelige.

Når man “kan sit shit” bedre end andre, hvilket jo er en præmis som ansat ekspert, så er det resultatet af en lang saglig proces, hvor målet er at gavne så mange som muligt og ikke bare et personligt “jeg skal da ha”.

Og i StreetDomes tilfælde har vi haft det privilegium at kunne arbejde langsigtet og strategisk sammen med en masse kloge, kompetente og kreative folk. Det er blevet til stærk viden, idéer, projekter og netværk som vi bygger vores “shit” på.

Politikere skal ikke nødvendigvis være glade i processen, de skal være sindssygt glade for et overraskende resultatet. Det hedder disruption.

Sådan er kulturen
Sådan er ildsjæle
Sådan er det ikke i det politiske system
Derfor er kulturhuset et vigtigt bindeled

...og hvis vi finder vi en “hell yeah” løsning for alle, så bruger vi kulturen og ildsjælene optimalt i kommunen.

Derfor er argumentationen om, at StreetDome kan noget kommunen ikke kan, sammen med troværdigheden til at vi kan løfte det ansvar, helt essentiel for at nå i mål. Processen skal have spillerum, så politikere og borgere har chancen for at forstå “de kreative” og hvorfor det er en god investering igen at satse på StreetDome.

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde? Og hvad kan du ikke lide?

Jeg gør en forskel. Jeg gør folk glade. Jeg inspirerer folk. Der er så mange søde mennesker i og omkring StreetDome. 

Ja, der er faktisk rigtig mange grunde til at elske mit arbejde når man er i mine sko.

Jeg er virkelig glad for, at det jeg har lært og det jeg har opnået ved at arbejde med StreetDome projektet. Der er nok ikke gået en dag igennem de sidste 12 år, hvor jeg ikke har lært noget stort eller gjort en vigtig opdagelse.

Man bliver god til at lære selv.

En anden ting jeg godt kan lide er, at Haderslev Kommune og og byen gav mig rummet og tilliden til at udvikle StreetDome projektet, og mig selv sammen med det.

Faktisk har jeg igennem årene gentagne gange netop rost både provinsens behov og ansvarlige politikere, for at det at kreative ildsjæle og projekter kan vokse sig stærke og blive en vigtig brik i en bys udvikling. Her har vi et vækstrum for ildsjæle, storbyerne ikke har pga den store konkurrence og det dyre levegrundlag.

"When you have impact on people, money is a byproduct."

Det jeg ikke kan lide er, at min person skal være buffer for nogen ting, der vedrører StreetDome. Det har været ok. Men det vil jeg ikke mere.

Det er ingen hemmelighed, at StreetDome projektet og min skæbne er blevet vævet tæt sammen igennem over 12 års arbejde fra foreningen SkateCity blev etableret i 2004 til StreetDome åbnede 2014. Det er heller ingen hemmelighed, at de 10 år arbejde, var en ekstremt stor personlig udfordring. Ligesom at lære at skate, var det en kamp jeg både voksede med og fik unikke kompetencer og erfaringer af, men også noget der gav skrammer og ar hist og her.

I sådan en proces bliver man klog på sig selv, på livet og på mange ting, man aldrig havde troet man skulle blive klog på.

Det er “hell fucking yeah” at kigge tilbage på resultatet og det jeg har lært. Jeg lærte vigtigst af alt, hvornår man skal sige at sige nej ..men også hvornår man siger ja, selvom man burde sige nej. Jeg har fundet mig selv, både personligt og professionelt.

Hvordan ser din hverdag normalt ud?

Jeg har ikke noget arbejdstimer og ingen normal hverdag. Mit arbejde er en livsstil, der også pågår udenfor arbejdstid.

Jeg kvajer mig meget. Hvis man udretter og har ansvar for mange ting, og især når man lærer meget, så kvajer man sig også meget. Jeg acceptérer det, og gør mig altid umage efter bedste evne. Tænk før du handler, men udret mere end du tænker. Jo vigtigere jo mere skal du tænke dig om - Så overrasker man sig selv ved at nå mål, der i går var umuligt.

Det er ligesom at skate og være kreativ. Forsøg og fejl indtil du står med det perfekte resultat. Det er sådan selvorganiseret læring fungerer.

Praktiserer man det, bliver ens kvajestandard til gengæld højere end andres peak performance. Når en musiker eller skater kvajer sig i deres egne øjne, kan andre få en måbende oplevelse.

Jeg øver mig på at sige “Nej” nok. Faktisk er her min største hemmelighed: Hvis noget ikke er “ Hell Yeah” så skal du sige nej, også selvom du vil sige ja.

Der er kun 24 timer i døgnet, og man skal ikke spilde tiden ved at nøjes med at sige ja. Det er sagt fra manden, der sidder i et job han fik for at praktisere “Hell Yeah”, men også skriver en artikel om problemer, der opstod ved bare at sige “Ja”. Det er nemlig mega svært at praktisere kun at sige “Hell Yeah”.

Du møder mennesker hvis ambitionsniveau kun er “Ja” og fordi man gerne vil være sød eller populær, så gør man ting som tager tid fra det, der gør dig kreativ, produktiv, effektiv, og fuld af den ild og energi du lever af.

“Hell Yeah” føler man, når det er rigtigt.

“ Whenever you are curious, ask questions. You have to step out of the line to see how the entire formation works."
"Curiosity will fuel this giant engine we call our brain. It will help you learn things that nobody else knows. It will help you figure out what you want to do and be and what problems you want to solve faster than all the people who are too afraid to ask questions.”

Når man understøttet af både viden og intuition føler at en idé ikke kan blive bedre, eller ved eftertanke åbner sig op, viser nye positive aspekter og potentialer, så ved man det her er vejen, indtil det er modbevist.

Nøglen til “Hell Yeah” er at være selvkritisk, søge det bedste og holde standard. Omvejen til “Hell Yeah” viser sig altid godt investeret, hvis den vej er mulig. Om det er din karriere, dit projekt eller din beslutning.

Af den proces bliver du klogere hver dag. Tog du fejl så indrøm det og ret fejlen, hvis der er behov for det også. Ingen er perfekte, og der er kun 24 timer i døgnet. Men aldrig giv køb på det du tror på, hvis du ikke er modbevist. Det er dig der skal leve af eller med konsekvenserne.

Det er devisen, jeg arbejder ud fra. Mit arbejde er en livsstil, og jeg lægger lige så stor vægt i at prioritere min arbejdstid bedst muligt, som jeg gør på ikke at spilde tiden med mit liv.

Fortsætter du i StreetDome? Og hvad afgør det?

Sig nej, hvis du ikke kan sige “Hell Yes”. En undtagelse for at sige Ja alligevel, er når man siger ja til at oparbejde et “Ja” til “Hell Yeah.”

Det var af samme årsag, jeg sagde “Ja” til arbejdet med at realisere StreetDome igennem de 10 år, og samme årsag jeg sagde “Ja” til at opbygge StreetDome gennem de første 2 driftsår på trods.

Jeg sagde ja, fordi jeg stadig så en vej til, at StreetDome kan få en “Hell Yeah” løsning ikke kun for mig selv, men for brugerne og Haderslev. Det potentiale står vi med nu.

"If something is not a “hell yes!” then you should say "no".”

"....it is sometimes hard to follow and you end up saying “yes” because you want people to like you and you end up having less time to do the things that make you creative and give you life and energy."

Jeg har været bevidst om, at jeg personligt ville mærke konsekvenserne af det grundlag vi fik af Haderslev Kommune, men hverken mit helbred eller min indre ild kan klare mere ja til kompromisér. Min person kan ikke være buffer mere.

Derfor er jeg kommet til den konklusion, at mit engagement i StreetDome i fremtiden består i et projekt, der er “Hell Yeah” for mig.

Hverken Haderslev eller StreetDome har brug for en leder, der snakker om Hell Yeah og turistdestinations fyrtårn, hvis ambitionen er at sige ja drive en lokal legeplads.

Og faktisk er det den samme proces vi har i gang med Haderslev Kommune. Hvordan skaber vi et StreetDome projekt vi alle kan sige “Hell Yeah” til. Også Haderslev by.

På den anden siden så hvis jeg har det “Hell Yeah” med det jeg laver, så kunne et langt liv godt være med StreetDome og Haderslev som omdrejningspunkt.

Afsluttende orientering

DSI StreetDomes opstartsperiode er ovre og det betyder bla. at vores fremtidige driftgrundlag og organisationsstruktur diskuteres med Haderslev Kommune. Vores midlertidige opstartbestyrelse er i en proces med re-organisering. Derfor er det også rette tidspunkt at jeg definerer hvordan jeg kan se mig selv som del af fremtiden i StreetDome.

Læs de andre DSI StreetDome nyheder relateret til denne proces under "Streethome >> organisations nyt" og følg med her på vores facebook side

DSI StreetDome Nyt (2/3) - Meddelse fra den daglige leder

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

Staffpersonale i StreetDome

ContactKontakt StreetDome

 • Haderslev
  Denmark

Opening HoursÅbningstider i StreetDome

 • Indendørs
  • Mandag: kl 11 - kl 19. Klatring fra kl 19.00.
  • Tirsdag: kl 11 - kl 18. Klatring fra kl 18.00.
  • Onsdag: kl 11 - kl 21.
  • Torsdag: kl 11 - kl 19. Klatring fra kl 19.
  • Fredag: kl 11 - kl 21.
  • Lørdag: kl 11 - kl 21.
  • Søndag: kl 11 - kl 21.
  Udendørs
  • Alle dage          Åbent hele døgnet
  • Lys                    xx.xx - 21.00