Pressemeddelelse - Ambitiøs bestyrelse klar til StreetDome

on fredag, 28 marts 2014. Posted in // Organisations Nyt

Den selvejende institution StreetDome er konstitueret

Pressemeddelelse - Den 30 marts, 2014
Ambitiøs bestyrelse klar til StreetDome

Der er netop blevet afholdt konstituerende bestyrelsesmøde i Den Selvejende Institution 'StreetDome', som står til at skulle drive Haderslevs nye streetsport- og kulturhus på Havnen. Morten Grøn, der til daglig er adm. direktør i designbranchen og driver selvstændig konsulentvirksomhed, er blevet valgt som formand.

Bestyrelsen består herudover af Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Væksthus Syddanmark, Malene Borst Hansen, medlem af folketinget (R), Dennis Thygesen brugerrepræsentant og lærer på VUC samt to kommunalt udpegede medlemmer: Jørn Hansen, leder af ungdomsskolen og Valdemar Kraft, studieleder på UC Syd.

"Vi har konstitueret en ambitiøs bestyrelse, som er klar til at bidrage til at Haderslevs nye streetsport- og kulturhus. Visionen er at skabe et regionalt fyrtårn - et varemærke for Haderslev - som kan tiltrække brugere og turister fra hele landet og internationalt," siger Morten Grøn, og fortsætter: "Samtidig skal huset selvfølgelig væres et stærkt lokalt og kreativt mødested, der både kan være en idrætsfacilitet, rumme studentermiljø og spillested, men også være omdrejningspunkt for initiativer med fokus på kreativ vækst - fx i samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne."

Bestyrelsen har sat gang i den endelige konceptudvikling af StreetDome, og det er håbet i høj grad at kunne engagere byens og regionens erhvervsliv i projektet. Der er aftalt en basisdriftstøtte fra Haderslev Kommune til at drive huset, men skal den store vision realiseres, kræver det medfinansiering fra fonde og sponsorer.

Et stærkt grundlag for en bæredygtig drift

Haderslev Kommune og StreetDome forhandler om den endelige driftsaftale, som ventes at falde på plads i april måned. Bestyrelsen har herudover sat gang i en rekruttering af en daglig leder. Der er nedsat et ansættelsesudvalg på tværs af bestyrelse og kommune, og stillingen bliver slået mandag den 31. marts.

Udover bestyrelsen er der tilknyttet et advisory board, som skal bistå med sparring og være bindeled til erhvervs-, uddannelses-, og kulturmiljøet i byen. I advisory boardet sidder foreløbig direktør for Haderslev Erhvervsråd, Gert Helenius, direktør for VUC Syd, Hans Jørgen Hansen og kulturchef i Haderslev Kommune, Jørn Mejer. Herudover vil der blive stiftet et brugerrepræsentantskab, som skal arbejde tæt samarbejde med den daglige leder.

“En vigtig ambition for StreetDome er at kunne facilitere selvorganiserede brugere, ildsjælene og de unge, der måske ikke er en del af det etablerede idræts- og fritidsliv i dag. Hvis vi skal skabe mere frivillighed kræver det nytænkning, men rammerne skal være professionelle. Derfor har vi samlet en stærk og kompetent bestyrelse omkring StreetDome,” siger Morten Hansen, initiativtager.

Åbning i efterårsferien

StreetDome, som huset kommer til at hedde, planlægges at åbne i efterårsferien med et brag af en folkefest med deltagelse af både internationale atleter, workshops, konkurrencer, musik og meget mere.

Leave a comment

Please login to leave a comment. Optional login below.

ContactKontakt StreetDome

 • Haderslev
  Denmark

Opening HoursÅbningstider i StreetDome

 • Indendørs
  • Mandag: kl 11 - kl 19. Klatring fra kl 19.00.
  • Tirsdag: kl 11 - kl 18. Klatring fra kl 18.00.
  • Onsdag: kl 11 - kl 21.
  • Torsdag: kl 11 - kl 19. Klatring fra kl 19.
  • Fredag: kl 11 - kl 21.
  • Lørdag: kl 11 - kl 21.
  • Søndag: kl 11 - kl 21.
  Udendørs
  • Alle dage          Åbent hele døgnet
  • Lys                    xx.xx - 21.00
Cron Job Starts